Iguazu

Overveldende, utfordrende, majestetisk, vakkert – det finnes knapt noe uttrykk som fullt ut kan beskrive dette naturskuet som regnes som et av verdens sju naturlige underverker. Iguazu-vannfallene, som står på UNESCOs verdensarvliste, har sin opprinnelse 200 000 år tilbake i tid, på stedet der Iguazu-elven og Paraná-elven møtes på grensen mellom Argentina, Brasil og Paraguay. Synet av de 275 fossefallene som kaster seg ned i Iguazu-elven over en strekning på 2,7 kilometer er i seg selv verdt en tur til Sør-Amerika.

Les mer om Iguazu...

Iguazu ligger halvannen times flytur fra Buenos Aires. Argentina og Brasil har begge laget nasjonalparker på hver sin side av fossefallene. Fra Brasil-siden har du fossene litt på avstand, og dermed får du den mest spektakulære panoramautsikten og kanskje de beste bildene herfra. Men størsteparten av fossefallene befinner seg på Argentina-siden, og her kommer du tettest på de brølende vannmassene. Det er flotte gangbrosystemer rundt til de mest populære attraksjonene rundt fossefallet, og her kan du komme deg helt innpå «Djevelens gap» – «Garganta del Diablo» – ved å følge gangbroene. Djevelens gap er en trakt der flere fosser samles og massive mengder vann forsvinner ned i «gapet» samtidig. Det er 82 meter høyt på det høyeste, 150 meter bredt og 700 meter langt. Larmen fra vannmassene er øredøvende og kan høres på flere kilometers avstand. Vannspruten står høyt til værs og skaper en magisk tåke, og ja, du blir søkkvåt, men det er verd det. Kjenn på suget i magen og gå gjennom regnbuen som spenner seg over fossens munn – det er en helt enestående opplevelse. Det er også mulig å ta en måneskinnstur til Djevelens gap – i tre netter ved fullmånetid hver måned arrangeres det turer dit.

En båttur på Iguazu-elven hører også med til opplevelsen. De erfarne båtførerne sørger for dagens dusj når de styrer båten rett under et par av de 275 fossene.

Selv om Iguazu naturlig nok er mest kjent for fossefallene, er den omkringliggende jungelen vel verd besøket. En fantastisk artsrikdom av fugler og dyr har sitt hjem blant i den subtropiske regnskogen rundt hele nasjonalparken. Her finnes rundt 2000 forskjellige arter av karplanter, tallrike fugle- og sommerfuglarter foruten tapirer, jaguarer, ozeloter, alligatorer, maurslukere og brølaper. Og et av de fine aspektene ved Iguazu er at utviklingen av parken har skjedd med minimal inngripen i naturen. Hordene av turister som besøker stedet, tramper ikke gjennom jungelen og ødelegger planter og forstyrrer dyrelivet, men ledes i stedet over gangbroene som samtidig gir god utsikt til de eventyrlige omgivelsene. Langs gangbroene er det satt opp skilt som beskriver de forskjellige artene av planter og dyr som finnes her.

Mer informasjon fra Store norske leksikon

Reiser som inkluderer Iguazu

 • Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro
  Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro

  To uker fra kr. 65.900,- for to personer i dobbeltrom

  Her får dere oppleve tango i tangoens hovedstad, beskue ett av verdens vakreste underverk fra både argentinsk og brasiliansk side, samt kose dere noen dager på stranden i verdensmetropolen Rio de Janeiro. Underveis bor dere på utmerkede hoteller og blir tatt vel vare på av våre lokale representanter.
  Les mer...
 • Rundreise Buenos Aires – Estancia og Iguazu
  Rundreise Buenos Aires – Estancia og Iguazu

  13 dager / 12 netter

  Start reisen din i Buenos Aires, ofte omtalt som «Sør-Amerikas Paris». Fortsett til pampasen utenfor Buenos Aires og bo på en typisk argentinsk estancia. Her kan du slappe av i landlige omgivelser, ri, gå turer og spise tradisjonell argentinsk mat rett fra grillen. Fra den avslappende tilværelsen på estanciaen går turen videre til et av verdens mest spektakulære naturopplevelser, fossefallene i Iguazu. Iguazufallene ligger på grensen mellom Argentina, Brasil og Paraguay.
  Les mer...

Kontaktskjema..

Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo

e-post: post@ibsenreiser.no
Tlf. (+47) 22 83 92 15

Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.

Fyll inn skjemaet under for å sende oss en uforpliktende forespørsel (alle felt må fylles inn):

Du vil motta en kopi av meldingen til den epost-adressen du har oppgitt. Vennligst ring oss hvis du ikke mottar noen kopi.

Tlf. (+47) 22 83 92 15
Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...