Mendoza

Mendoza-provinsen ligger i det nordvestlige Argentina. Provinshovedstaden Mendoza er egentlig en liten by med bare rundt 115 000 innbyggere, men med forstedene (Gran Mendoza) øker befolkningen til over en million. Selve byen ligger lunt plassert ved foten av Andesfjellene, og er inngangsporten til et eldorado for friluftentusiaster. Skisportsteder i verdensklassen finnes ved Las Leñas-resorten nær Malargüe, rafting og fotturisme er populært langs Rio Atuel, mens fjellklatrere setter kursen mot Aconcagua, den høyeste fjelltoppen på den vestlige halvkule. Et kolossalt overrislingssystem, skapt av mennesker ved hjelp av elvene Mendoza og Tunuyán, gir liv til jordbruket og vinindustrien. Og det er vinen som virkelig har satt Mendoza på verdenskartet.

Les om Mendoza

Byen og plazaene
Selv om Mendoza er en gammel by med røtter tilbake til 1561, har mye av den opprinnelige arkitekturen gått tapt i jordskjelv. Det mest ødeleggende skjedde i 1861, da rundt 10 000 mennesker omkom. Byen ble bygd opp på nytt med hovedsakelig én-etasjes bygninger, store plazaer og brede avenyer for å ha åpne tilfluktssteder i tilfelle nye katastrofer. Plazaene er selve møteplassene i byen, spesielt i helgene. Den mest populære er Plaza Independencia, som markerer byens sentrum, der iskrem- og matéselgerne tilbyr sine godsaker, barna løper omkring og lokalbefolkningen slapper av på benkene mens de hører på gatemusikantene. Spaserer man herfra til de øvrige fire plazaene, får man et godt bilde av hvordan byen er organisert. I finansdistriktet domineres Plaza San Martín av frigjøringshelten general José de San Martin, Plaza Chile har de beste lekeplassene, Plaza Italia er tilegnet landet som ga Argentina så mange immigranter, og sist, men ikke minst, den vakreste av dem alle, den grønne Plaza España med den sentrale fontenen og de vakre spanske keramikkflisene.
Byvandring i Mendoza
Beliggenheten i vakkert landskap ved foten av Andesfjellene og de endeløse vinmarkene rundt er begrunnelse nok til å besøke Mendoza, men byen har mye mer å by på. På dagtid er det en fin by å vandre rundt i. Spesielt for Mendoza er de åpne kanalene som er anlagt langs mange av gatene og som sørger for vannforsyningen til tusenvis av trær: popler, alm og platanlønn, som er plantet for å gi velkommen skygge.
Vin, biff og vakre landskaper
De argentinske vinene er relativt ferske på verdensmarkedet, men er blitt svært populære og konkurrerer nå med de mer etablerte produsentene i USA, Australia, New Zealand, Sør-Afrika og Chile. Gamle druesorter fra Europa klarer seg godt her; for eksempel trives Malbec-druen bedre her enn i moderjorden i Sør-Frankrike, og anses nå for å gi en av verdens beste Malbec-viner. De fleste vingårdene finnes nettopp i Mendoza-provinsen. Det er tre store vindistrikter i provinsen: Maipu Valley, Lujan de Cuyo og Uco Valley. Et besøk på en vingård (eller flere) hører med til en reise hit, og området er også velkjent for store matopplevelser, hvor lokal vin selvsagt hører med. Enten du går for asado (grillmåltid), en lomo (osteburger type sandwich), hjemmelagd italiensk mat, en saftig biff eller en enkel empanada; Mendoza har alt sammen.
Friluftsliv
Selv om Mendoza er synonymt med god vin, er byen også et utmerket utgangspunkt for sport og friluftsaktiviteter. De fossende elvene er perfekte for rafting, her er byen Potrerillos et godt utgangspunkt for rafting nedover Mendoza River. Regionen byr også på flotte vandringsturer, ridning og fjellklatring. Dere kan leie sykler og komme dere rundt til vingårdene på to hjul, med omvisninger, smaksprøver og avslutningsvis en velsmakende lunsj, eller leie en mountain bike og sykle opp i dalen. Dette er en flott måte å utforske de fjerne strøk av Andes på.

Reiser som inkluderer Mendoza

  • Buenos Aires – Peninsula Valdes – Mendoza
    Buenos Aires – Peninsula Valdes – Mendoza

    13 dager / 12 netter

    Denne turen tar deg til på østkysten av Patagonia. Her får du oppleve hvaler, delfiner, sjøelefanter, sjøløver og en koloni på over en halv million pingviner. I Mendoza kan du nyte et glass vin på en herregård og se Andesfjellene i horisonten. Du får besøke noen av områdets beste vingårder og nyte et tradisjonelt asado måltid. Turen avsluttes i Buenos Aires der du får besøke de ulike bydelene, oppleve et fantastisk tangoshow, og shoppe i de mange butikkene.
    Les mer...

Kontaktskjema..

Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo

e-post: post@ibsenreiser.no
Tlf. (+47) 22 83 92 15

Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.

Fyll inn skjemaet under for å sende oss en uforpliktende forespørsel (alle felt må fylles inn):

Du vil motta en kopi av meldingen til den epost-adressen du har oppgitt. Vennligst ring oss hvis du ikke mottar noen kopi.

Tlf. (+47) 22 83 92 15
Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...