Påskeøya

Påskeøya

Den er en av verdens mest avsidesliggende øyer, som for 1200 år siden fikk besøk av en dobbeltskrogkano med sjøfarere fra en fjern kultur. Gjennom de påfølgende hundreårene utviklet det seg en bemerkelsesverdig sivilisasjon på det isolerte øysamfunnet. Av årsaker vi ikke kjenner begynte de å hugge gigantiske statuer ut av de vulkanske steinmassene. Disse monumentene, som vi kaller «moai», er blant de mest utrolige fortidsminnene som noen gang er påvist. Befolkningen på Påskeøya kalte seg selv Rapa Nui. Hvor kom de fra, og hvor ble de av da de forsvant? Vitenskapen har fått mange biter av Påskeøyas gåter på plass, så flere av de mer bisarre teoriene er parkert, men åpne spørsmål og kontroverser florerer. Studer denne kilden til den nyeste informasjonen om øyas historie og aktuelle forskningsresultater.

Mer informasjon fra Store norske leksikon

4 dager / 3 netters tilvalgspakke fra Santiago

Denne turen tar deg med til et av verden mest avsidesliggende steder. Mange har latt seg fascinere av Thor Heyerdahls ekspedisjon til påskeøya og denne turen gir deg muligheten til å gå i hans fotspor. Du får sett flere av øyas plattformer med moais hoder, Rano Raraku-steinbruddet hvor alle de eksisterende Moaiene ble utformet. Du får også sett vulkanen Rano Raraku, og Pun-a-Pau-steinbruddene der statuenes rødlige hodeplagg ble hugget ut.


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...