Estancias

Estanciaene, eller ranchene, spiller en stor rolle i Argentinas kultur og økonomi. I tidligere tider var disse storgårdene lokomotivet som etablerte Argentina blant verdens ledende produsenter av kjøtt og kornprodukter. Svært få vil være uenige i at disse ranchene, som finnes over hele regionen, er opphavet til verdens beste biffer. For argentinere er fantastisk biffkjøtt mer enn en interesse – det er en nasjonal mani på høyde med vinsmaking, med over 50 ulike oppdelingsmåter å velge mellom.
En typisk argentinsk estancia omfatter et herskapshus i fransk, engelsk eller kolonistil, med en hovedresidens som oftest omgjort til gjestehus. Fra disse elegante og historiske bygningene, som gjerne er over to hundre år gamle, ser man ut over enorme landskapsområder med gressende kveg og saueflokker.

Slike estancias finner du over hele Argentina, inkludert pampasen ved Samborobon utenfor Buenos Aires, og i fjellene i det sørlige Patagonia. De vakre og naturlige omgivelsene gjør dem til et flott utgangspunkt for alle typer utendørs aktiviteter, som hesteridning langs organiserte stier, eller sammen med gauchoene på en noe mer vågal kvegdrift. Du kan dessuten få delta i gauchoenes daglige gjøremål.

Estanciaene er også kjent for de fantastiske daglige grillmåltidene, med blodferskt lokalt lamme- og oksekjøtt, og friske grønnsaker rett fra hagen.

Gauchoene har på den samme måten som Amerikas cowboys blitt et nasjonalt ikon, med livsberetninger gjenfortalt i historier og legender. Selv i dag er de i høyeste grad en viktig bestanddel i enhver fungerende estancia. Som cowboyene er gauchoene fremragende hesteryttere. Hestetemming og rytteroppvisninger er typiske tildragelser på daglig basis under de store kvegdriftene.

Andre reiser som også inkluderer Argentina

  • Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro
    Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro

    15 dager / 14 netter fra kr. 92.200,- for to personer i dobbeltrom

    Her får dere oppleve tango i tangoens hovedstad, beskue ett av verdens vakreste underverk fra både argentinsk og brasiliansk side, samt kose dere noen dager på stranden i verdensmetropolen Rio de Janeiro. Underveis bor dere på utmerkede hoteller og blir tatt vel vare på av våre lokale representanter og guider.
    Les mer...


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...