Salta høydepunkter

4 dager / 3 netters tilvalgspakke

På denne turen kan du velge mellom flere spennende utflukter; du kan bli med på en spektakulær togtur med «toget til skyene» som klatrer oppover Andesfjellene, opp til 4200 meter over havet. I Purmamarca kan du se den vakre sjufargede åsen – «the Hill of the Seven Colors» og rusle langs de smale, brolagte gatene blant hus bygget av mudder og strå. Bli med til Cafayate som er et av Argentinas beste vindistrikter. Du kan også besøke det enorme saltplatået Salinas Grande.
Dag 1 ankomst Salta
Ved ankomst til flyplassen i Salta blir du møtt av vår lokale representant og kjørt til hotellet.
Overnatting på Legado Mitico i Salta
Dag 2-3 Salta
Det går mange spennende utflukter fra Salta, og du velger selv hvilken turer du ønsker å være med på. Alle utfluktene bortsett fra Toget til skyene går daglig. Turene starter tidlig om morgenen og man er tilbake i Salta om kvelden. Alle turene er fellesturer i buss med engelsktalende guide.
Overnatting med frokost på Legado Mitico i Salta.
Humahuaca-kløften
Denne utflukten tar deg ikke bare gjennom et landskap du vil huske så lenge du lever – den gir deg også noen av de sterkeste naturopplevelsene du kan tenke deg. Det er ingen tilfeldighet at Quebrada de Humahuaca ble oppført på UNESCO's verdensarvliste i 2003, i kategorien for kulturlandskap. Ti tusen år med menneskelig historie lever videre i denne spektakulære dalen på 155 kilometers lengde, som utgjør en gammel reiserute gjennom det ellers utilgjengelige Puna-landskapet i Andesfjellene. Inkaene brukte den som en rute for sine erobringer i deres glansdager; spanjolene som fulgte, var raske med å tilpasse grusveiene deres, og fortsatte å bruke de små landsbyene som faste stopp i erobringen av Alto Peru – det tidligere peruvianske høylandet vi i dag kjenner som Bolivia. Den som i dag reiser til Tumbaya, Purmamarca, Maimará, Tilcara og de andre typiske byene vil oppleve det som en reise i tid, flere tusenår tilbake.

Langs reisen blant disse byene besøker vi «Pucará de Tilcara» med sitt arkeologiske museum. I Uquía ser vi på den typiske kirken, og i Purmamarca kan vi studere den sjufargede åsen – the Hill of the Seven Colors. Ved ankomsten til Humahuaca blir du kjent med uavhengighetsmonumentet og kirken, og du kan rusle langs de smale, brolagte gatene blant hus bygget av mudder og strå – et rotekte eksempel fra kolonitiden, da Humahuaca var et viktig handelssted langs ruten. Det blir disponibel tid for lunsj, og om ettermiddagen blir det retur til Salta, med et stopp i San Salvador de Jujuy for sightseeing blant historiske monumenter.
Utflukt til Cafayate
Avreise fra Salta by gjennom Cerrillos, El Carril, Coronel Moldes, Ampascachi, Talampaya, Alemania og Quebrada del Río Las Conchas. Langs veien er det fargerike åser som kan minne om figurer. Alle figurene er merket med oppslag for korrekt identifikasjon. Blant dem finner vi La Garganta de Diablo (djevelens strupe – 141 km), El Anfiteatro (amfiteatret – 142 km), El Sapo (frosken – 153 km), El Fraile (tiggermunken – 155km), El Obelisco (obelisken – 165 km), Los Castillos (borgene – 168 km.) for å nevne bare noen. Vi ankommer Cafayate, en by i vinregionen Valles Calchaquíes, der vi har mulighet til å avlegge et besøk ved en vingård. Senere returnerer vi samme vei til Salta, og får mulighet til å se hvordan de fantastiske fargene i den samme kløften vi så om morgenen, ser ut i ettermiddagens milde lys.
Rundtur mellom høydene
Dette er en av de mest innholdsrike ekskursjonene til den nordvestlige delen av landet, med hele dagen fylt opp med opplevelser, natur, historie og landskap. Den dekker ruten parallelt med «Tren de las Nubes» (toget til skyene), langs veier som trer seg i sikksakk mellom åsene, slettene og himmelen. Turen går fra Salta tidlig om morgenen, mot Campo Quijano og Quebrada del Toro. I byen Santa Rosa del Tastil, med historie tilbake til før inkariket, gjør turen et opphold for en kort arkeologisk avstikker, der guiden forklarer hvordan livet utviklet seg i disse landene før den spanske erobringen. Turen fortsetter så til San Antonio de los Cobres, en gruvelandsby der «Tren de la Nubes» ender opp. Det er satt av tid for lunsj i denne byen. Om ettermiddagen fortsetter ekskursjonen mot Purmamarca;på vei til denne fargerike lille byen går ferden gjennom Salinas Grandes, en enorm hvit ørken som skinner under Puna-solen i en nærmest surrealistisk scene. Etterpå klatrer vi opp svingene til Cuesta del Lipán, eller døren til Andes, før vi ankommer Purmamarca og dens Hill of the Seven Colors. På veien tilbake besøker vi byen San Salvador de Jujuy.
Toget til skyene
Toget går fra jernbanestasjonen i Salta, og har sin endestasjon ved La Polvorilla-viadukten. Underveis når toget en høyde på 4200 meter over havet, og det er dermed blant de høyeste togstrekningene i verden. Om bord er det spisevogn, oversettelsestjenester, og tilgang til legehjelp for passasjerer som får problemer med oksygentilførselen i den tynne luften i høyden. Hele turen varer i om lag seksten timer, fra sju om morgenen til nærmere midnatt. Transporten om morgenen fra hotellet til togstasjonen er inkludert i prisen. Togturen går over 217 km, og passerer over 29 broer, 21 tunneler, 13 viadukter, 2 spiraler, og 2 sikksakker. Toget stopper to ganger underveis: Første gang ved stasjonen i San Antonio de los Cobres, og andre gang ved La Polvorilla-viadukten. Fra byen Salta, som er det laveste punktet, går det stort sett bare oppover til banens høyeste punkt, som er ved La Polvorilla-viadukten. Ved de ulike stasjonene tilbyr lokale landsbyboere i pittoreske salgsboder sine håndverksarbeider og tekstiler som interessante suvenirer fra reisen. Tjenestetilbudet om bord i toget omfatter foruten spisevognen både audio og video, så vel som tospråklige guider.

Toget går normalt fra midten av mars til slutten av november grunnet regntiden. Toget har avganger på torsdager og lørdager. Avgang fra Salta kl 07:00 retur kl 23:30.
Dag 4 avreise fra Salta
Du blir hentet på ditt hotell og kjørt til flyplassen.
Måltider: Frokost

Det er mulig å utvide denne turen til flere dager. Denne turen kan kombineres med å dra videre til Chile og San Pedro De Atacama

Priseksempel:

Kroner 4.240,-
Turen inkluderer:
* 3 overnattinger i et Classic dobbeltrom på Legado Mitico Salta
* 2 valgfrie heldags utflukter.
* Frokoster.
* Transport mellom flyplassen og hotell.

Obs!
* Flybilletter kommer i tillegg!
* Enkeltrom er mulig mot et tillegg. Kontakt oss for priser!

Reiser som inkluderer Salta

 • Rundreise Buenos Aires - Iguazu - Salta - Cafayate - Mendoza
  Rundreise Buenos Aires - Iguazu - Salta - Cafayate - Mendoza

  18 dager / 17 netter fra kr. 106.100,- for to personer i dobbeltrom

  Rundreise med fire netter i Buenos Aires med tango og utflukt til pampasen hvor dere får oppleve livet på en estancia. Videre til Iguazu for å beskue ett av verdens underverk. Så til Saltas vakre ørkenlandskap og Fjellet med de syv farger. Deretter Mendoza med vin og Andesfjellene. Underveis bor dere på utmerkede hoteller og blir tatt vel vare på av våre lokale representanter.
  Les mer...
 • Salta høydepunkter
  Salta høydepunkter

  4 dager / 3 netters tilvalgspakke

  På denne turen kan du velge mellom flere spennende utflukter; du kan bli med på en spektakulær togtur med «toget til skyene» som klatrer oppover Andesfjellene, opp til 4200 meter over havet. I Purmamarca kan du se den vakre sjufargede åsen – «the Hill of the Seven Colors» og rusle langs de smale, brolagte gatene blant hus bygget av mudder og strå. Bli med til Cafayate som er et av Argentinas beste vindistrikter. Du kan også besøke det enorme saltplatået Salinas Grande.
  Les mer...


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...