Chapada da Diamantina nasjonalpark

8 dager / 7 netter

Denne turen passer for deg som liker relativt enkle fotturer i flott landskap. Enkelte dager går vi totalt 20 kilometer. Vi nyter koselige små byer og fantastiske fossefall, hvorav ett er Brasils høyeste.
Dag 1 – Salvador til Lencois
Transfer fra Salvador til Lencois (tar ca 7 timer), hvor hovedinngangen til nasjonalparken ligger. Om ettermiddagen tar vi en lett tur for å besøke Pai Inacio-fjellet for å betrakte dalen nedenfor og solnedgangen.
Dag 2 – Tur til Fumaca-fossen
Vi drar ut på en 12 kilometers fottur. Først går vi de 6 kilometerne til Fumaça-fossen (2 km oppover og 4 på flatmark.) Stopp for snacks, og for å se ut over den 400 meter høye kløften med utsikt over Brasils høyeste fossefall. Vi går tilbake den samme veien, men stopper undervis for å beundre Riachinho-fossen. Ankomst til landsbyen Capao ved femtiden. Overnatting på en lokal lodge.
Dag 3 – Patidalen: Gerais do Vieira, Gerais do Rio Preto e Igrejinha (20 km til fots)
Vi forlater lodgen kl. 9, og legger ut på en 20 kilometers fottur. Den første delen kjører vi bil. Vi begynner å gå fra Bomba-oppstigningen på Gerais do Vieira-stien, og stopper ved Belvedere for litt forfriskninger. Så fortsetter vi langs Preto-elven, og ankommer “den lille kirke” (Igrejinha) og huset til den lokale Joao, der vi overnatter.
Dag 4 – Patidalen: Cachoeira dos Funis; Morro do Castelo (10 km til fots)
Vi forlater “den lille kirke” om morgenen, og begir oss ut på stien ved Funis-elven, og passerer flere fosser før vi kommer til Funil-fossen. Etter et bad og litt forfriskinger, fortsetter vi videre på Castelo-høyden og en grotte på toppen av en av parkens høyeste topper (litt avhengig av deltagernes form). Mot kveld kommer vi til Dona Leias hus, en annen lokal innbygger som vil gi oss husly over natten.
Dag 5 – Patidalen: Cachoeirão – Guiné –  Mucugê (16 km til fots)
Vi forlater Dona Leias hus om morgenen og drar mot Cachoeirao de Fumaca, et 300 meter høyt fossefall. Stopp for snacks og et bad ved elven Preto. Vi avslutter dagens tur i landsbyen Guiné. Deretter er det 1 times biltur til byen Mucugê, et viktig sted for diamantindustrien som varte i hundre år. Overnatting på en lokal lodge.
Dag 6 – Buracão-fossen
En av nasjonalparken Diamantinas største attraksjoner. Kl. 08.00 blir vi bragt med bil til Ibicoara, en liten by der som er full av små fosser. Gå på den 3 km lange stien frem til Buracão-fossen. Et fantastisk skue, både fra toppen og fra bunnen! Det er også tid til å beundre klippeveggenes mange farger. Lunsjpause ved Orquídeas-fossen. Retur til Mucugê ved 18.30 tiden. Overnatting i Mucugê.
Dag 7 – Igatulandsbyen og den blå poolen (bare 2 km gange)
I dag foregår mesteparten av programmet per bil. Vi forlater Mucugê kl. 09.00, etter frokost. Vi besøker landsbyen Igatu, som er kjent som “klippebyen”. Så drar vi til ruinene fra minevirksomhetens tid og et kunstgalleri.  Ca kl 12.00 kommer vi til Poço Azul, en blå krystallklar pool, der man kan snorkle mens solen skinner på vannet. Deretter har vi en lunsj med lokal mat, og drar så tilbake til Lençois. Overnatting.
Dag 8 – Lençois til Salvador
Transfer til busstasjonen i Lençois. Vanlig rutebuss til Salvador. En sjåfør venter på bussholdeplassen, for å ta deg med til ditt hotell, eller til flyplassen hvis du skal reise videre.

Denne pakken selges i kombinasjon med andre deler av Brasil. Be om tilbud!


Reiser som også inkluderer Brasil

  • Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro
    Rundreise med Buenos Aires - Iguazu og Rio de Janeiro

    15 dager / 14 netter fra kr. 92.200,- for to personer i dobbeltrom

    Her får dere oppleve tango i tangoens hovedstad, beskue ett av verdens vakreste underverk fra både argentinsk og brasiliansk side, samt kose dere noen dager på stranden i verdensmetropolen Rio de Janeiro. Underveis bor dere på utmerkede hoteller og blir tatt vel vare på av våre lokale representanter og guider.
    Les mer...


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...