Arara Amazonas

3 dager / 2 netter

På denne turen har vi base på Juma Lodge, som ble designet for å være totalt integrert i jungelen. Byggingen og driften av lodgen tar utgangspunkt i den naturlige begrensningen og respekten man må ha for å kunne drive turisme i dette miljøet. Juma Lodge er bygget på hard grunn og støttet med påler. Denne typen konstruksjoner er nødvendig på grunn av flomsesongen, når elvas vannstand kan stige opptil 15 meter.
Dag 1
Avreise fra hotellet i Manaus kl. 07.00. Turen tar tre timer med speed-boat, minibuss og speed-boat igjen. Hvis du er heldig kan du få se rosa delfiner på turen. Gled deg over ditt første møte med jungelen og fryd deg over å se de enorme vannlinjene, de majestetiske trærne, fuglene og de mange små lokalsamfunnene.  Vel fremme på Juma Lodge venter en velkomstdrikk laget av eksotiske frukter, deretter serveres en lunsj med en kreativ blanding av internasjonal og Amazonas´ kokekunst.
Ettermiddagens aktiviteter består av en rekognoseringstur per motoriserte kanoer gjennom Amazonas´ små sideelever (igarapés) og den oversvømmede skogen (igapós). Tilbake til Juma Lodge. Om kvelden arrangeres en ny kanotur for å se på det nattlige dyrelivet, og møte alligatorer, frosker og fugler.  Vær åpen for å ta inn de mystiske lydene fra skogen, og gled deg over den stjerneklare himmelen.
Dag 2
Frokost bestående av stedets frukt og lokale retter.  Så drar du ut på jungeltur til fots med lokal guide som kjenner området ut og inn.  Vel inne i den typiske Amazonas-skogen vil du få føle både dens sjarm og storhet. Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen drar vi på fisketur og får vite mer om de stedtypiske artene som piraja og påfugl-abbor. Ved solnedgang drar vi tilbake til Juma. Underveis kan vi se på hvordan de mange vadefuglene langs elven forvandler landskapet til et livlig skuespill. Middagen vil bli supplert med fisk vi selv har fisket tidligere på dagen, tilberedt på lokalt vis.
Dag 3
Neste morgen drar vi ut på tur allerede ved soloppgang. Vi får se hvordan Jumas mørke vann forvandler seg til et fargesprakende og lydsterkt eventyr når de mange fuglene som bor her, forlater redene sine for å møte en ny dag. Frokost. Retur til Manaus. På veien dit får vi se Sumaúma, det største treet i Amazonas.
Et annet spennende stopp er ved stedet der det mudrete vannet fra Solimões-elven og det svarte vannet fra Rio Negro møtes, renner parallelt uten å blandes, og blir til den mektige Amazonas. Hvis du ber om det, vil guiden ta deg med til et dykkersted der du selv kan få føle temperaturforskjellen, på 8 grader, mellom vannet fra de to elvene. En virkelig opplevelse! Kl. 11.30 er vi fremme ved flyplassen, eller ved ditt hotell i Manaus.

Denne pakken selges i kombinasjon med andre deler av Brasil. Be om tilbud!
Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...