Garca Real Amazonas

5 dager/4 netter (2 netter i jungelen)

På denne turen har vi base på Juma Lodge, som ble designet for å være totalt integrert i jungelen. Byggingen og driften av lodgen tar utgangspunkt i den naturlige begrensningen og respekten man må ha for å kunne drive turisme i dette miljøet. Juma Lodge er bygget på hard grunn og støttet med stylter. Denne typen konstruksjoner er nødvendig på grunn av flomsesongen, når elvas vannstand kan stige opptil 15 meter.

Dag 1  Avreise fra hotellet i Manaus kl. 07.00. Turen tar tre timer per speed-boat, minibuss og speed-boat igjen. Hvis du er heldig kan du få se rosa delfiner på turen. Gled deg over ditt første møte med jungelen og fryd deg over de enorme vannlinjene, de majestetiske trærne, fuglene og de små lokalsamfunnene.  Vel fremme på Juma Lodge venter en velkomstdrikk laget av eksotiske frukter, så serveres en lunsj bestående av en kreativ blanding av internasjonal og Amazonas´ kokekunst.
Ettermiddagens aktiviteter består av en rekognoseringstur per motoriserte kanoer gjennom Amazonas´ små sideelever (igarapés) og den oversvømmete regnskogen (igapós). Tilbake til Juma Lodge. Om kvelden drar vi ut på ny kanotur for å se på det nattlige dyrelivet og møte alligatorer, frosker og fugler.  Vær åpen for å ta inn de mystiske lydene fra skogen, og gled deg over den stjerneklare himmelen.

Dag 2  Dagen starter med en delikat frokost som består av frukt og lokale retter, spesielt sammensatt for ditt opphold i jungelen. Dra ut på en jungeltur der du vil kunne lytte til lydene fra fargerike papegøyer og andre store fugler, puste inn duften fra jungelblomstene og føle den overraskende myke fuktige skogbunnen. Alle turene ledes av erfarne lokale guider, som også vil bestemme hvor det er best å slå leir. Etter en grillet lunsj må du være forberedt på å måtte hjelpe til med å reise en enkel liten hytte kalte en rabo de jacu. Med hjelp fra guidene vil du lære hvordan man bygger tak og vegger. Middag. Når det blir mørkt drar vi ut i kano for å fiske de lokale fiskene, med samme teknikk som de innfødte indianerne. Tilbring natten i hengekøye i jungelen.

Dag 3  Neste morgen drar vi ut på tur allerede ved soloppgang. Vi får se hvordan Jumas mørke vann forvandler seg til et fargesprakende og lydsterkt eventyr når de mange fuglene som bor her, forlater redene sine for å møte en ny dag. Frokost. Besøk hos en innfødt for å lære mer om deres fascinerende kultur. Vi ser både på hvordan de produserer cassavamel, og hvordan de lager lommebøker og sko av naturgummisaft. Lunsj på Juma Lodge. Siden padler vi kano, mens vi ser på den tette vegetasjonen, beundrer de enorme trærne og lytter til lydene fra fuglene og apeskrik. Middag. Om kvelden får vi oppleve jungelen fra en annen side. Natten tilbringes i jungelen.

Dag 4  Frokost. Retur til Juma Lodge mens vi utveksler erfaringer med våre lokale guider. Besøk på et herbarium der et lokalsamfunn dyrker medisinplanter. Lunsj. Ettermiddagstur for å lære mer om plantelivet ved Amazonas.  Kos deg med å samle lokal frukt som brasilnøtter, cupuaçu (store frukter som bl.a. brukes i desserter) og açai (små morelliknende bær). På veien tilbake til lodgen ser vi en vidunderlig solnedgang og lytter til fuglene. Natten tilbringes på Juma Lodge.

Dag 5  Frokost. Retur til Manau. På veien tilbake får vi se Sumaúma, det største treet i Amazonas. En annen spennende stopp er ved stedet der det mudrete vannet fra Solimões-elven og det svarte vannet fra Rio Negro møtes, renner parallelt uten å blandes, og slik former den storslagne Amazonas. Hvis du ber om det, vil guiden ta deg med til et dykkersted der du selv kan få føle temperaturforskjellen, på 8 grader, mellom vannet fra de to elvene. En virkelig opplevelse! Kl. 11.30 er vi  fremme ved flyplassen, eller ved ditt hotell i Manaus.


Denne pakken selges i kombinasjon med andre deler av Brasil. Be om tilbud!
Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...