Bestig Mount Kinabalu

3 dager / 2 netters tilvalgspakke på Borneo fra kr 8.000,- per person

Turen starter fra Kota Kinabalu. Første stopp er på Nabalu-markedet der du finner Dusun-folket som selger sine kunsthåndverk. Videre fortsetter turen mot Kinabalu nasjonalpark. Bli med på en vandring på naturstiene sammen med parkens naturforsker. Tidlig dagen etter blir det registrering, og du starter bestigningen av fjellet sammen med fjellføreren.
Dag 1
Fra flyplassen, eller ditt hotell, kjører du nordover langs Crocker Range, fjellkjeden som skiller Sabahs øst- og vestside. På den andre siden av åskammen ligger Poring, som er berømt for sine svovelkilder. På veien dit blir det en stopp på Nabalu markedet, for å se på håndverk og hilse på det innfødte Dusun-folket. I Poring kan du velge å vandre oppover den såkalte Canopy Walkway, en 150 meter lang passasje gjennom regnskogen, der de store mengaristrærne danner et tett tak. Slik får du et veldig nært møte med jungelen. Senere fortsetter du til Kinabalu nasjonalpark. Nasjonalparken står på UNESCOs verdensarvsliste og er hjemstedet til halvparten av verdens blomstrende planter, og er også berømt for å ha Syd-Østasias høyeste fjell, Kinabalu (4.095 m.o.h.). Ved ankomst til nasjonalparken kan du være med på en vandring på naturstiene sammen med parkens naturforsker, eller du velger å bare slappe av og nyte parkens kjølige klima. Du kan også besøke fjellhagen for å lære mer om nasjonalparkens blomsterprakt, eller du kan oppsøke stedets senter. En annen mulighet er å ta seg en tur på egen hånd på de godt oppmerkede stiene som alle kan by på naturskjønne overraskelser. Kinabalu nasjonalpark har bl.a. mer enn 1000 forskjellige sorter blomster. Middag og overnatting i selve nasjonalparken, eller liknende bosted.

Måltider: Lunsj og middag.
Dag 2
Etter en tidlig frokost begir du deg til parkens senter for å registrere deg og møte din fjellfører ved resepsjonen. Etter en liten instruksjon fortsetter dere til Timpohon-porten, oppstigningens offisielle startpunkt. Så begynner turen opp til Laban Rata som vil ta 4 – 5 timer, alt etter personlig fysisk form. Ved 12-tiden inntar du din medbragte nistepakke. Oppstigningen fører deg gjennom forskjellige vegetasjonssoner, fra eik- og kastanjeskog til moseskog – og til slutt til alpin vegetasjon. Terrenget blir også gradvis brattere, før du til slutt kommer frem til Laban Rata (3.353 m.o.h.), der du sjekker inn på turisthytta. Resten av ettermiddagen kan du utforske omegnen, eller bare ta det med ro og nyte den vakre utsikten. Middag og overnatting (i uoppvarmete fellesrom med køyesenger).

Måltider: Frokost, nistepakke og middag.
Dag 3
Du står opp kokken 02.00 og forsetter oppstigningen til toppen av Kinabalu-fjellet. Når du kommer opp kan du se på den fantastiske soloppgangen og ta mange flotte bilder. Etterpå klatrer du ned igjen og får frokost på Laban Rata. Så fortsetter du videre nedover til Timpohon-porten eller til naturparken Mesilau, der ventende transport kjører deg tilbake til nasjonalparkens senter og lunsj. Deretter blir det transfer ned til Kota Kinabalu.

Måltider: Frokost og lunsj.

Priseksempel:

Sesongen 1/1-2018 til 31/3-2019:
Kroner 8.000,-
Prisen gjelder per person i dobbeltrom, ved minimum 2 personer, slik turen er beskrevet over.

Prisen inkluderer:
- 2 frokoster, 3 lunsjer, 2 middager og 1 kveldsmat.
- Spesifiserte overnattinger.
- Fjellguide, lisens og forsikring (alt er obligatorisk).
- Transport t/r mellom flyplass eller hotell i Kota Kinabalu og Kinabalu Park.
- Utstyr: hansker, hodelykt og staver.


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...