Elven og regnskogen

5 dager / 4 netters tilvalgspakke på Borneo fra kr 14.100,- per person

Turen starter med besøk til Orangutang-reservatet Sepilok, der dyrene beveger seg fritt. Turen går så videre gjennom mangroveskogen til landsbyen Sukau på utkikk etter primater. Bli med guiden til Gomantong-grottene. Avslutt på Borneo Rainforest Lodge, som er hjemmet til et stort antall dyr som hører hjemme i Sabahs lavlandsfauna, inkludert det sjeldne Sumatra-nesehornet, Borneos tre-leoparder samt orangutanger.
Dag 1
Du blir møtt i lobbyen på ditt hotell, eller på Sandakan flyplass, og tatt med på en 30 min. kjøretur til Orangutang-reservatet Sepilok. Vi begir oss til området der dyrene beveger seg fritt, og til plattformen der de blir matet (matetid er kl 10.00). På dette senteret blir menneskets nærmeste slektning, orangutangen, rehabilitert og tilbakeført til sin naturlige habitat. Du kan også ta en vandring i Borneos tropiske Dipterocarp-skog (overgrodd og tett regnskog med trær i forskjellige høyder og nesten ugjennomtrengelige tretopper). Transfer fra Sepilok til brygga i Sandakan. Derfra blir det en time lang båttur opp til Lower Kinabatangan elvereservat, der du får lunsj på Abai jungelrestaurant. Dette er en fantastisk oppdagelsestur som begynner i byen Sandakan ved Sulu-sjøen, og fører deg gjennom mangroveskogen. Etter lunsj går turen med båt oppover elven til landsbyen Sukau, på utkikk etter primater, bl.a. de såkalte proboscis-apene, som er typiske for området. Du vil også se andre dyr og mange fugler. Ankomst Sukau, innsjekking på hotellet (lodgen). Sent på ettermiddagen kan du velge å delta på enda et elvecruise (båt med elektrisk motor) til elven Menanggui, en liten sidelev til Kinabatangan. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Lunsj og middag.
Dag 2
Du våkner til lyden av gibbon-aper og neshornfugl. Tidlig om morgenen kan du ta en tur på elven til Ox-Bow sjøen, for å se på dyrelivet og på Sabahs lengste elv i morgenstemning. Vend tilbake til lodgen til frokost, deretter tid til egen disposisjon. Etter lunsj kjører vi 27 km til Gomantong-grottene. Ved ankomst går vi på plankebelagt sti til selve grotteinngangen (15–20 min.) Din guide vil fortelle deg om grottenes dyreliv, som inkluderer flaggermus, fugler og krabber og om deres betydning for å opprettholde et balansert miljø, samt om deres store betydning for lokalbefolkningen. Tilbake til lodgen for en sen ettermiddagstur med motorisert båt, der vi kan se på flere ville dyr. Middag og overnatting i Kinabatangan Riverside Lodge.

Frokost, lunsj og middag.
Dag 3
Tidlig om morgenen blir det landtransport til Lahad Datu (83km). Veien fører gjennom skogsområder (der trærne blir hugget på en skånsom og planmessig måte), kakao- og nåletreplantasjer. Vi kommer til Borneo Rainforest Lodge, som ligger ved elven Danum, i utkanten av en 438 kvadratkilometer stor uberørt lavlandsregskog. Lodgen er hjemmet til et stort antall dyr som hører hjemme i Sabahs lavlandsfauna, inkludert det sjeldne Sumatra-nesehornet, Borneo-treleoparder, samt orangutanger. Hittil har man registrert 275 forskjellige sorter fugler i området. Utforsk naturstiene og den nærliggende elven. Om kvelden er det et slide-show, og hvis været tillater det kan man gå ut med lommelykter for å se etter nattlige dyr. Overnatting i Borneo Rainforest Lodge.

Frokost, lunsj og middag.
Dag 4
Før frokost blir du med på en fugletittetur. Tilbring resten av dagen med å utforske skogen og dens mange fugler og pattedyr. Du kan også gå opp til en skråning der det finnes gamle begravelseskister. Ta en tur til fossen for å ta en dukkert i et av de forfriskende steinbassengene. Tilbake til lodgen til lunsj. Om ettermiddagen kan du ta stiene som fører til en “canopy walkway”, der trekronene danner et tak over stien. Overnatting på Borneo Rainforest Lodge.

Frokost, lunsj og middag.
Dag 5
Morgentur på leting etter fugler og pattedyr. Tilbake til Senteret før avreise til Lahad Datu. Sent på ettermiddagen tar du fly tilbake til Kota Kinbalu.

Frokost og lunsj.

Priseksempel:

I lavsesong (1/5-14 til 14/7-15, 16/10-15 til 19/12-15 og 6/1-16 til 29/2-16): Kroner 14.100,-
Prisen gjelder per person i dobbeltrom, slik turen er beskrevet over.


Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...