Sandakan safarieventyr med besøk i landsbyen Abai

4 dager / 3 netters tilvalgspakke på Borneo

Dette fantastiske eventyret starter med fergetur fra Sandakan til skilpaddeøya Selingan. Her kan du bade og snorkle om dagen og bli med vaktene om kvelden for å se på havskilpaddene som kryper opp på stranden. Besøk Orangutang-reservatet Sepilok, der dyrene beveger seg fritt, og bli med til plattformen der orangutangene blir matet om morgen. Turen går tilbake til Sandakan og fortsetter til Kinabatangan, elven som er Sabahs lengste elv. Bli med på en nattlig båttur for å se på ildfluene som danser i mangroveskogen langs elven.
Utforsk den største fuglerede-grotten i Sabah, Gomantong Birdnest Caves, som er hjem for millioner av flaggermus og Swiftlets. Det er disse fuglenes reder som blir samlet inn for å tilberede den kinesiske delikatessen fugleredesuppe.

Dag 1
Du blir møtt i lobbyen på ditt hotell, eller på Sandakan flyplass. Transfer til brygga, der en båt tar deg ut til skilpaddeøya Selingan (ca. 60 min.) Her sjekker du inn på øyas senter, og tar lunsj på kafeteriaen. Resten av dagen til egen disposisjon, for bading eller snorkling. Etter middag venter du på vaktenes beskjed om at du kan være med og se på havskilpaddene som kryper opp på stranden for å legge egg. Eggene blir gjerne flyttet til spesielle utklekkingsområder, og senere ført tilbake til stranden, slik at babyskilpaddene kan krype ut i havet. Noen ganger er det da dette du vil få se. Overnatting i hytte.

Måltider: Lunsj og middag.Dag 2
Etter frokost kjører vi ca. 30 minutter til Orangutang-reservatet Sepilok. Vi begir oss til området der dyrene beveger seg fritt, og til plattformen der de blir matet (matetid er kl 10.00). På dette senteret blir menneskets nærmeste slektning, orangutangen, rehabilitert og tilbakeført til sin naturlige habitat. Du kan også ta en vandring i Borneos tropiske dipterocarp-skog (overgrodd og tett regnskog med trær i forskjellige høyder og nesten ugjennomtrengelige tretopper). Transfer fra Sepilok til brygga i Sandakan. Derfra blir det en time lang båttur opp til Lower Kinabatangan elvereservat, der du får lunsj på Abai jungelrestaurant. Dette er en fantastisk oppdagelsestur som begynner i byen Sandakan ved Sulu-sjøen, og fører deg gjennom mangroveskogen. Etter lunsj er det litt tid til egen disposisjon før vi igjen drar ut med båt for å titte på dyrene. Etter middag vil en nattlig båttur ta deg med ut for å se på ildfluene som danser i mangroveskogen langs elven, og får trærne til å se ut som juletrær. Overnatting på Abai Jungle Lodge.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dag 3
Du våkner til lyden av gibbon-aper og neshornfugl. Tidlig om morgenen tar du en tur på elven til Ox-Bow sjøen for å se på dyrelivet langs Sabahs lengste elv i morgenstemningen. Vend tilbake til lodgen til frokost. Etter frokost kan du velge å bli med og se på vårt treplantingsprosjekt sammen med de innfødte, og så spise lunsj med dem i landsbyen Abai. Dette prosjektet er opprettet for å hjelpe de innfødte. Etter lunsj drar vi oppover elven til landsbyen Sukau på utkikk etter primater, bl.a. de såkalte proboscisapene,som er typiske for området. Du vil også se andre dyr og mange fugler. Ankomst Sukau, innsjekking på Kinabatangan Riverside Lodge. Sent på ettermiddagen kan du velge å delta på enda en elvecruise (båt med elektrisk motor) til elven Menanggui, en liten sidelev til Kinabatangan. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dag 4
Du våkner til lyden av gibbon-aper og neshornfugl. Etter frokost drar vi over land til Gomantong Birdnest Caves. Når vi kommer dit, blir det en 15 min. vandring på plankebelagt sti frem til grottene. Utforsk den største fuglerede-grotten i Sabah, som er hjem for millioner av flaggermus og “Swiflets” (en slags svaler). Det er disse fuglenes reder som blir samlet inn for å tilberede den kinesiske spesialiteten fugleredesuppe. Vi fortsetter turen tilbake til Sandakan og kjører opp til Puh Juh Syh kinesiske tempel, hvor du har panoramautsikt til Sandakan-bukta. Etter lunsj blir det transfer til flyplassen.

Måltider: Frokost, lunsj.

Prisinformasjon:

Denne turen kan skreddersys inn som en del av våre rundreiser i Malaysia.Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...