Eventyrlige Sabah - rundreise på Borneo

13 netters reise
fra kr 68.400,- for to personer

Rundreisen starter i Norge, og første stopp i Malaysia er Kota Kinabalu, hovedstaden på Sabah. Herfra blir det bl.a. heldagstur til Kinabalu Park med det 4101 meter høye Mount Kinabalu. På skilpaddeøya Selingan kan dere bade om dagen og se på havskilpaddene som kryper opp på stranden om kvelden. Orangutang-reservatet i Sepilok er kjent for å redde orangutanger. Dyrene beveger seg fritt omkring, og dere kan besøke plattformen der orangutangene blir matet om morgenen.
Langs Sabahs lengste elv, Kinabatangan, får dere oppleve et yrende fugle- og dyreliv. Oppholdet i Malaysia avsluttes på den uberørte paradisøya Lankayan Island. Øya byr på fantastiske snorkle- og dykkemuligheter.

Les detaljert program..

Dag 1 avreise fra Norge.
Avreise fra valgt avreisested i Norge, med valgt flyselskap.
Dag 2 ankomst Kota Kinabalu
Ved ankomst til flyplassen i Kota Kinabalu blir dere møtt av vår lokale representant og kjørt til hotellet.
Kota Kinabalu ble Sabahs hovedstad etter den 2. verdenskrig. Den opprinnelige byen ble rasert under krigen, og gjenreist i 1967 med et omhyggelig planlagt hovedveinett, parallelt med, eller vinkelrett mot kystlinjen. Her finnes en spennende blanding av europeiske, malaysiske og kinesiske butikkbygninger, med tradisjonelle markedsplasser midt mellom skyskrapere og nye shoppingsentre. Om ettermiddagen blir det en rundtur i Kota Kinabalu. Høydepunkter: Utsikten fra Signal Hill, byens eldste bygning Atkinson Clock, Likas Wetland City Bird Santuary, Saba Museum, de vakre strendene i Tanjung Aru og Sembulan-landsbyen som står på påler i vannet.
Måltider: Ingen måltider
Overnatting: Le Meridien Kota Kinabalu
Dag 3 Kinabalu Park og Poring Hot Springs
Etter frokost starter en heldagstur med egen guide til Kinabalu Park og Poring Hot Springs.

Kinabalu Park er inkludert i UNESCOs liste over verdens naturarv. Midtpunktet i parken er Mount Kinabalu med sine 4101moh. Fjellet er omringet av tropisk lavland, regnskog, tropisk fjellskog og er ellers eksepsjonelt rik på tropiske planter.

Høydepunkter på turen er en to timer lang gåtur gjennom rismarker og små landsbyer til bunnen av Mt. Kinabalu. Her blir det tid til å se på parkens besøkssenter, og en hage med over 24 typer rhododendron , 40 typer eiketrær, 300 typer fugler, 1400 typer orkideer. Etter det er det 40km kjøretur til Poring Hot Springs, der det er mulig å bade.

Turen avsluttes med en «Canopy walkway», som er hengebroer festet i toppen av trærne. Noen steder går hengebroen 41m over bakken. Dette er en unik måte å se livet på toppen av regnskogen.

Måltider: Frokost og lunsj
Overnatting: Le Meridien Kota Kinabalu
Dag 4 fra Kota Kinabalu til Sandakan og Selingan
Transport fra hotellet til flyplassen for å fly til Sandakan. Fra flyplassen i Sandakan går turen til kaien for å ta båt ut til skilpaddeøya Selingan (ca. 60 min.) Her sjekker dere inn på øyas senter og spiser lunsj på kafeteriaen. Resten av dagen er til egen disposisjon, for bading eller snorkling. Etter middag gis dere beskjed når dere kan være og se på havskilpaddene som kryper opp på stranden for å legge egg. Eggene blir gjerne flyttet til spesielle utklekkingsområder, og senere ført tilbake til stranden, slik at babyskilpaddene kan krype ut i havet. Noen ganger er det bare dette dere vil få se.

Overnatting: I hytte med eget eller felles bad på Selingan Chalet.
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dag 5 fra Selingan til Sepilok, Sandakan og Kinabatangan
Vi forlater Selingan Island kl. 07 og reiser tilbake Sandakan. Etter frokost er det en kjøretur på ca. 30 min., til Orangutang-reservatet Sepilok. Vi begir oss til området der dyrene beveger seg fritt, og til plattformen der de blir matet (matetid er kl 10.00). På dette senteret blir menneskets nærmeste slektning, orangutangen, rehabilitert og tilbakeført til sitt naturlige habitat. Dere kan også ta en vandring i Borneos tropiske dipterocarp-skog (overgrodd og tett regnskog med trær i forskjellige høyder og nesten ugjennomtrengelige tretopper). Transfer fra Sepilok til brygga i Sandakan. Derfra blir det en time lang båttur opp til Lower Kinabatangan elvereservat, der dere får lunsj på Abai jungelrestaurant. Dette er en fantastisk opplevelsestur som begynner i byen Sandakan ved Sulu-sjøen, og fører deg gjennom mangroveskogen. Etter lunsj er det litt tid til egen disposisjon før vi igjen drar ut med båt for å titte på dyrene. Om ettermiddagen er det mulig å bli med på en båttur til en av sideelvene til Kinabatangan.
Overnatting på Kinabatangan River Lodge.
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dag 6 ved Kinabatangan
Dere våkner til lyden av gibbonaper og neshornfugl. Tidlig om morgenen tar dere en tur på elven til Ox-Bow sjøen for å se på dyrelivet langs Kinabatangan i morgenstemningen. Vi er tilbake ved lodgen for frokost.

Resten av dagen til fri disposisjon frem til kvelden. Om kvelden er det båttur for å lete etter flere dyr langs elven.
Overnatting: Kinabatang River Lodge.
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dag 7 fra Kinabatangen til Sandakan og Sepilok
Etter frokost er det en ny båttur på ca 2 ½ time tilbake til Sandakan. Langs veien er det gode muligheter til å se aper, fugler og andre dyr som holder til langs elven.

Ved ankomst til Sandakan går turen opp til Puh Juh Syh kinesiske tempel, hvor dere har panoramautsikt til Sandakan-bukta. Det blir lunsj på en lokal restaurant.

Overnatting: Sepilok Nature Resort
Måltider: Frokost, lunsj
Dag 8 fra Sepilok til Lankayan Island
Etter frokost er det transport til kaien for å ta båten ut til Lankayan Island.
Lankayan Island er ideelt egnet for dykkere, og de som vil slappe av i et uberørt lite paradis med hvite sandstrender. Lankayan Island Resort har 23 rom og er det eneste hotellet på øya. Her slapper dere av og lader batteriene i elegante, utsøkte strandhytter, der dere inntar frokosten på bambusterrassen mens dere iakttar unge svartfinnehaier på morgenjakt blant revene få meter under deg. Lankayan Island er et populært reisemål for dykkere, med regelmessige observasjoner av de gigantiske, ufarlige hvalhaiene i vandringsesongen fra mars til mai.

Mellom juni og september er det mange havskilpadder som legger sine egg på øyas strender. Det er mulig å bli med og se på skilpaddene når de legger egg, og når babyskilpaddene har klekket, og søker veien til sjøen.

Overnatting: Lankayan Island Dive Resort
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dag 9- 12 Sol, bad, snorkling på Lankayan Island
Ønsker dere å dykke, anbefaler vi at dere sier fra om dette ved bestilling. Dette for å garantere at det er nok utstyr og ledig plass på eventuelle dykketurer.

Overnatting: Lankayan Island Dive Resort
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dag 13 avreise fra Langkayan
Frokost på hotellet. Forlat Lankayan kl. 07.00. for transfer til Sandakan flyplass for å nå alle flyvninger etter kl. 11.00.
Måltider: Frokost
Dag 14 hjemkost Norge

Det gis rabatt for barn, og når det er flere enn to personer som reiser sammen.

Priseksempel:

9/4 til 14/7 og 1/9 til 18/12 : Fra kroner 68.400,- for to personer. 
Pakken inkluderer:
* Fly fra Oslo t/r.
* Fly fra Kuala Lumpur til Kota Kinabalu, fra Kota Kinabalu til Sandakan, og fra Sandakan til Kuala Lumpur.
* All transport under programmet.
* Overnattinger i dobbeltrom i nevnte bosteder.
* Frokost hver dag, 10 lunsjer og 8 middager.
* Inngangsbilletter og parkavgifter på alle aktiviteter som er nevnt i programmet.

Kontaktskjema..

Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo

e-post: post@ibsenreiser.no
Tlf. (+47) 22 83 92 15

Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.

Fyll inn skjemaet under for å sende oss en uforpliktende forespørsel (alle felt må fylles inn):

Du vil motta en kopi av meldingen til den epost-adressen du har oppgitt. Vennligst ring oss hvis du ikke mottar noen kopi.

Tlf. (+47) 22 83 92 15
Du kan nå oss på telefon mandag til fredag mellom 10:00 og 15:00.Ibsen Reiser AS
Parkveien 55
0256 Oslo
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...