En Atacama-opplevelse – verdens tørreste ørken

En Atacama-opplevelse – verdens tørreste ørken Bildet over er fra El Tatio geisir

7 dager / 6 netters tilvalgspakke fra Santiago

Denne turen starter i Chiles hovedstad Santiago. Byen er en pussig blanding av moderne skyskrapere og europeisk arkitektur fra attenhundretallet. Det blir en byrundtur der du får sett store deler av byen. Fra Santiago går turen med fly nordover og til Atacama-ørkenen. San Pedro de Atacama, en oase midt i verdens tørreste ørken. Landskapet er dominert av saltfjell og daler.
Dag 1 Santiago
Transfer til hotellet etter ankomst. Overnatting.
Dag 2 Santiago – bysightseeing
Frokost. På formiddagen er det omvisning i byen Santiago, med besøk på alle de vakreste og mest interessante områdene, som Government Palace, og San Cristobal Hill. Ettermiddagen er til disposisjon for shopping, eller en valgfri utflukt til en vingård. Overnatting.
Dag 3 Santiago – Calama - San Pedro de Atacama –Moon Valley
Frokost. Transfer til flyplassen for flyvning til Calama (105 minutter). Etter landing i Calama, blir det transfer til San Pedro de Atacama, en oase midt i verdens tørreste ørken – Atacama. Vi tar en avstikker til Cordillera de la Sal (Saltfjellkjeden), med forbløffende geologiske formasjoner og mangefargede sedimenter. Opprinnelsen til Cordillera de la Sal er den samme som Atacama Salar; derfor domineres steinartene av salt og leire i et særpreget og inspirerende landskap, som ender i den mystiske Moon Valley. Vår ekspedisjon går til dalstrøkene innenfor, gjennom huler og nedlagte saltgruver, rundt duvende sanddyner som toppes av solnedgangen over Moon Valley, en naturens invitasjon til å nyte stillheten og skapelsens herlighet. Retur til San Pedro. Overnatting.
Dag 4, San Pedro de Atacama – Altiplaniske laguner
Frokost. Heldagstur inkludert lunsj ved en lokal restaurant. Denne dagen går ferden til de altiplaniske laguner (altiplanic = høyslette). De turkisblå lagunene befinner seg 4500 meter over havet, omgitt av ruvende vulkaner fra den gang Andesfjellene ble skapt, i en fjern geologisk tidsalder. Vannet i lagunene er smeltevann fra underjordiske kilder. Turen besøker også Socaire, en Atacamansk bondelandsby. Retur til San Pedro. Overnatting.
Dag 5, San Pedro de Atacama - El Tatios geysirer
Turen går ved daggry mot Andesfjellenes føtter. Det er ikke mange steder i verden der mennesket kan se den termiske energien med det blotte øyet. De særpregede geologiske formasjonene i Tujle-fjellene har sammen med den hektiske vulkanske aktiviteten i området skapt grunnlaget for El Tatio-geysirene. Omvisning med kjentmann tar oss til dampstrømmer, rødglødende mudder, putrende vanndammer (86 ºC) og sprutende geysirer. Her er det også mulig å bade i de varme kildene. Frokost. Før vi starter på returen vil vi ha vært på 4500 meters høyde, blant skyene rundt Andesfjellene, overveldet av de strålende fargene. Reisen tar oss så forbi den aktive vulkanen Tocorpuri, og majestetiske Sairecahur (6200 meter høyt). Frokosten serveres ved Tatio-geysirene. Retur til San Pedro midt på dagen. Resten av dagen til disposisjon. Overnatting.
Dag 6, San Pedro de Atacama - Calama - Santiago
Frokost på hotellet, fulgt av transfer til Calama for flyvningen tilbake til Santiago. Transfer til hotellet etter ankomst. Resten av dagen til disposisjon. Overnatting.
Dag 7, Santiago
Frokost på hotellet, fulgt av transfer til flyplassen.

Priseksempler:


Vennligst kontakt oss for pris.
Ibsen Reiser AS
Gamle Ringeriksvei 125
1356 Bekkestua
Telefon: (+47) 22 83 92 15
Foretaksregisteret NO 994906348 MVA
Les mer om Ibsen Reiser...

Trygghet

RGF logo iata logo

Kvalitet

Når dere reiser med Ibsen Reiser er dere garantert høy kvalitet. Våre vilkår er i henhold til «Alminnelige vilkår for pakkereiser», og vi stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet.
Les mer om oss...